Alle blogs,  Ontwikkeling

Tiener bh kopen lastig? Top tips voor een super start!

5 minuten leestijd

Tiener bh kopen? Daar komt nogal wat bij kijken. Waar sommige tieners dolgelukkig zijn om hun eerste bh te gaan dragen, zijn anderen misschien niet zo enthousiast. Wanneer de puberteit toeslaat, nemen ook de onzekerheden bij je puber toe. Om je te ondersteunen tijdens deze mijlpaal in het leven van je dochter, helpen we je bij het kiezen van haar eerste tiener bh.


Tiener bh, op welk moment start je er mee?

De gemiddelde leeftijd waarop meisjes een eerste bh gaan dragen is 11 jaar. Maar dat kan ook wat eerder of later zijn. Ongeacht de leeftijd zijn er drie signalen dat jouw dochter aan haar eerste tiener bh toe is:

  1. Als je dochter je vraagt naar het kopen van bh’s
  2. Wanneer haar vriendinnen een bh gaan dragen
  3. Als ze pijn heeft aan haar borsten tijdens het lopen, bewegen of sporten

Hoe weet ik wanneer mijn dochter haar eerste bh nodig heeft?

Wellicht vraagt je tiener zelf niet openlijk naar het kopen van een eerste bh omdat ze zich er een beetje voor schaamt. In dat geval moet je het onderwerp zelf aansnijden. Ze is er waarschijnlijk klaar voor om een bh te gaan dragen als haar borsten beginnen te groeien. De puberteitsontwikkeling begint bij meisjes gemiddeld zo rond het elfde jaar met een versnelde lengtegroei. Binnen enkele maanden wordt deze lengtegroei gevolgd door de ontwikkeling van de secundaire geslachtskenmerken, waaronder de borstontwikkeling

Gymlessen

Voor de meeste meisjes is de ultieme periode om een tiener beha te dragen aan het begin van het schooljaar wanneer verplichte gymlessen starten. Dit is waarschijnlijk de 1e keer dat je tiener ziet wat haar leeftijdsgenoten dragen. Denk er eens aan terug hoe dit voor jou was. Herken je dit? Dan doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat je dochter voor die tijd in het bezit is van een mooie tiener bh.

Bij twijfel niet inhalen

Als je twijfelt, kun je het beste gewoon aan je dochter vragen of ze er klaar voor is en haar wensen hoe dan ook respecteren. Zorg dat je rekening houdt met haar behoeften en haar helpt zo zelfverzekerd mogelijk te zijn. Het dragen van haar eerste tiener bh is immers een grote mijlpaal in haar leven!

tiener-bh-terra-cotta

Start met een trainings bh

Als je dochter aan haar eerste tiener bh toe is, is een trainingsbh een goede keuze. Dit is een bh die ontworpen is voor tieners die, naar alle waarschijnlijkheid, nog niet in een standaard bh voor volwassenen passen. Het zijn lichtgewicht starters bh’s die bedekking bieden voor beginnende en groeiende borsten. Trainingsbeha’s zijn een goede opstap naar het dragen van bh’s voor volwassenen.

Kopen van een tiener bh

De winkels aflopen op zoek naar een tiener bh is misschien een beetje overweldigend voor je dochter. Als dit het geval is, is het misschien een goed idee om haar eerste tiener bh thuis te kopen.

Als eerste bh kun je het beste kiezen voor een comfortabele bh die je dochter de hele dag kan dragen. Welke tiener bh je het beste kiest voor je dochter hangt af van haar leeftijd en het stadium waarin ze zich bevindt. Je leest er meer over in Eerste bh voor je puber of tiener, welke kies je?.

Spierwitte tiener bh, een no go

Misschien denk je er goed aan te doen om een witte tiener bh te kopen maar het tegendeel is waar, De meeste meisjes willen geen wit… ze willen nude, zwart of een schattige pastelprint. Een witte bh lijkt te veel op ondergoed. De tieners van tegenwoordig groeien op in een wereld waar het zien van een bh bandje mag. Spierwit is daarbij een no go.

Oh no, zichtbare tepels

Tijdens de koudere seizoenen kunnen de lage temperaturen ervoor zorgen dat tepels zichtbaar zijn onder kleding. Veel trainings bh’s zijn gemaakt om ondersteuning te bieden maar niet om harde tepels te verbergen. De meeste meisjes voelen zich daar ongemakkelijk bij. Je doet er dan verstandig aan een tiener bh te kiezen die licht opgevuld is zodat de borsten onder de kleding mooi glad ogen.

tiener-bh-boobs-and-bloomers

Hoe zorg je ervoor dat de bh van je tiener past?

Het is belangrijk dat de bh comfortabel zit. Wil je weten of dat de bh van je dochter goed past, hanteer dan de 3 onderstaande tips:

  1. Controleer of de band gelijk blijft rond haar voor- en achterkant. Een kromming betekent dat ze de verkeerde maat draagt.
  2. Zorg ervoor dat de banden comfortabel zitten en niet in de schouders snijden of afzakken.
  3. Kijk of dat de cups niet rimpelen of dat ze te ruim zitten en daardoor gapen.

Wil je weten welke bh maat bij jouw dochter past? Je kunt dat heel eenvoudig zelf doen in jullie eigen vertrouwde omgeving. Een bh maat meten is heel makkelijk aan de hand van een bh maattabel. Lees op onze pagina Bh maat hoe je dat doet en hoe je checkt of je de juiste bh maat te pakken hebt.

De mooiste tiener bh’s vanaf cup AA

Als je tiener bh’s nodig hebt dan kun je ze in de winkel vaak niet vinden. Daarom speurden wij het internet af naar de mooiste eerste bh’s die je gewoon online koopt en in jullie eigen vertrouwde omgeving kan passen. Je vind ze op onze pagina Tiener bh’s, ongelooflijk prachtig vanaf cup AA.

We wensen je heel veel plezier en succes met het kiezen en kopen van de eerste bh voor je tiener. Met deze tips gaat dat vast helemaal goed komen!

Vergeet je deze blog niet te delen?