Alle blogs,  Ontwikkeling

Tiener bh kopen lastig? Top tips voor een super start!

4 minuten leestijd
tiener-bh-kopen

Tiener bh kopen? Daar komt nogal wat bij kijken. Waar sommige tieners dolgelukkig zijn om een eerste bh te gaan dragen, zijn anderen misschien niet zo enthousiast. Wanneer de puberteit toeslaat, nemen ook de onzekerheden bij je puber toe. Om je te ondersteunen tijdens deze mijlpaal in het leven van je dochter, helpen we je bij het kiezen van haar eerste tiener bh.


Tiener bh, op welk moment start je er mee?

De gemiddelde leeftijd waarop meisjes een eerste bh gaan dragen is 11 jaar. Maar dat kan ook wat eerder of later zijn. Ongeacht de leeftijd zijn er drie signalen dat jouw dochter aan haar eerste tiener bh toe is:

  1. Als je dochter je vraagt naar het kopen van bh’s
  2. Wanneer haar vriendinnen een bh gaan dragen
  3. Als ze pijn heeft aan haar borsten tijdens het lopen, bewegen of sporten

Hoe weet ik wanneer mijn dochter haar eerste bh nodig heeft?

Wellicht vraagt je tiener zelf niet openlijk naar het kopen van een eerste bh omdat ze zich er een beetje voor schaamt. In dat geval moet je het onderwerp zelf aansnijden. Ze is er waarschijnlijk klaar voor om een bh te gaan dragen als haar borsten beginnen te groeien. De puberteitsontwikkeling begint bij meisjes gemiddeld zo rond het elfde jaar met een versnelde lengtegroei. Binnen enkele maanden wordt deze lengtegroei gevolgd door de ontwikkeling van de secundaire geslachtskenmerken, waaronder de borstontwikkeling

Als je twijfelt, kun je het beste gewoon aan je dochter vragen of ze er klaar voor is en haar wensen hoe dan ook respecteren. Zorg dat je rekening houdt met haar behoeften en haar helpt zo zelfverzekerd mogelijk te zijn. Het dragen van haar eerste bh is immers een grote mijlpaal in haar leven!

Start met een trainings bh

Als je dochter aan haar eerste tiener bh toe is, is een trainingsbh een goede keuze. Dit is een bh die ontworpen is voor tieners die, naar alle waarschijnlijkheid, nog niet in een standaard bh voor volwassenen passen. Het zijn lichtgewicht starters bh’s die bedekking bieden voor beginnende en groeiende borsten. Trainingsbeha’s zijn een goede opstap naar het dragen van bh’s voor volwassenen.

Kopen van een tiener bh

De winkels aflopen op zoek naar een bh is misschien een beetje overweldigend voor je dochter. Als dit het geval is, is het misschien een goed idee om haar eerste bh thuis te kopen. Lees vijf tips hoe je het kopen van haar eerste bh gezellig maakt.

Als eerste bh kun je het beste kiezen voor een comfortabele bh die je dochter de hele dag kan dragen. Welke bh je het beste kiest voor je dochter hangt af van haar leeftijd en het stadium waarin ze zich bevindt. Je leest er meer over in ‘Eerste bh voor je puber of tiener, welke kies je?’.

Hoe zorg je ervoor dat de bh van je tiener past?

Het is belangrijk dat de tiener bh comfortabel zit. Wil je weten of dat de bh van je dochter goed past, hanteer dan de 3 onderstaande tips:

  1. Controleer of de band gelijk blijft rond haar voor- en achterkant. Een kromming betekent dat ze de verkeerde maat draagt.
  2. Zorg ervoor dat de banden comfortabel zitten en niet in de schouders snijden of afzakken.
  3. Kijk of dat de cups niet rimpelen of dat ze te ruim zitten en daardoor gapen.

Ben je op zoek naar een leuke en mooie eerste bh voor je dochter? We vonden leuke exemplaren voor je. We wensen je heel veel plezier en succes met het kiezen en kopen van de eerste bh voor je tiener. Met deze tips wordt het vast een feestje!

Vergeet je deze blog niet te delen?