Alle blogs,  Praktische informatie,  Tips

Sport bh voor meisje is een must voor actieve meiden

4 minuten leestijd
sport bh actieve tiener
Sport bh voor meisje, comfortabel en zelfverzekerd sporten in de puberteit

Sport bh voor meisje is een must voor actieve jonge meiden. Heb jij een tiener in huis, die gek is op sport, en waarvoor een specifieke sportuitrusting nodig is? Dan is er één item in haar sportuitrusting die prioriteit zou moeten hebben … de sport bh! Hieronder lees je waarom.


Sport bh voor meisje, comfortabel en zelfverzekerd

Jonge meiden ontwikkelen zich in verschillende fases en leeftijden. Er kan een enorm verschil zijn in het tempo waarop hun borsten groeien. Elk meisje is anders en het is goed om hiermee rekening te houden bij het kopen van een eerste sport bh. Een meisje van 12 zal waarschijnlijk een heel andere stijl bh willen dragen dan een meisje van 16. Maar wat alle meisjes wel gemeen hebben, is de noodzaak om hun kwetsbare borstweefsel te beschermen, vooral tijdens het sporten.

Wanneer borsten beginnen te groeien, worden meisjes zich meer bewust van hun veranderende lichaam en dat kan voor de nodige onzekerheid zorgen. Ook kunnen ze last krijgen van gevoelige borsten of het gevoel hebben dat ze in de weg zitten. Het dragen van een sport bh zorgt er voor dat ze zich comfortabeler en zelfverzekerder voelen in hun lichaam.

Sport bh voor meisje, de 3 belangrijkste voordelen

1. Het helpt de borsten te beschermen.

2. Meer ondersteuning aan de borsten zorgt ervoor dat de gevoeligheid vermindert.

3. Het zelfvertrouwen verbetert omdat ze zich geen zorgen meer hoeft te maken over de ‘genante’ borstbewegingen onder haar shirt. Daardoor kan ze zich lekker focussen op waar het echt om gaat: haar sport!

Sport bh voor meisje, 8 tips bij het kopen

Tip 1: meet thuis

Je dochter kan zich ongemakkelijk voelen als ze in de winkel haar bh maat moet laten opmeten. Je helpt haar door de maat gewoon thuis te meten. Lees op onze bh maat pagina meer over hoe je dit het beste doet.

Tip 2: kies sport bh’s die zacht en zonder naden zijn

Haar groeiende borsten kunnen gevoelig en gemakkelijk geïrriteerd zijn. Zoek naar zachte materialen en stijlen zonder naden.

Tip 3: voering of vulling

Misschien is je dochter zich meer bewust van haar veranderende lichaam en geeft ze de voorkeur aan een sport bh met een voering of een lichte, bescheiden vulling.

Tip 4: verwijderbare bh vulling

Verwijderbare vullingen kunnen handig zijn als de ene borst wat groter is dan de andere, iets wat overigens heel normaal is.

sport bh tiener starter

Tip 5: sport bh zonder beugel

Als je tiener pas sinds kort haar eerste bh draagt, kun je het beste een sport bh zonder beugels gebruiken. Sport bh’s zijn zo ontworpen dat ze nauw aansluiten om voldoende steun te bieden, een beugel is daarom niet nodig en misschien zelfs wel oncomfortabel.

Tip 6: crop sport bh voor kleinere borsten

Misschien geeft je tiener de voorkeur aan een crop sport bh. Dit is een goede optie voor kleinere borsten, omdat ze voldoende ondersteuning bieden en wat ruimte om te groeien.

Tip 7: intensiteit van de sport

De intensiteit van de sportbeoefening van je dochter bepaalt welke sport bh ze nodig heeft aangezien ze niet allemaal dezelfde mate van ondersteuning bieden. Kijk hier goed naar bij de aankoop van een geschikte sport bh voor je dochter.

Tip 8: één sport bh om te dragen en één voor in de was

Als je eenmaal een sport bh hebt gevonden die lekker zit … koop er dan een paar.  Zo kan je dochter afwisselen tijdens haar sportieve activiteiten en het moment van wassen.

We wensen je veel succes en plezier bij het vinden van de juiste sport bh voor je tiener. Kies en koop ze lekker online, zodat jouw dochter ze fijn thuis kan passen in haar eigen vertrouwde omgeving.

Lees ook: Eerste bh voor je tiener of puber: welke kies je?

Vergeet je deze blog niet te delen?