Alle blogs,  Ontwikkeling,  Praktische informatie,  Tips

Bh maat meten van je tiener wat je moet weten. Check het hier!

4 minuten leestijd
bh maat

Bh maat zelf meten en bespaar je tiener dat ackward moment in de winkel! Voordat je gaat shoppen voor de eerste bh van je dochter, moet je haar bh maat weten. Bh’s passen in de kleedkamer van een winkel kan heel raar aanvoelen. Herinner jij je nog hoe beschamend het was toen de verkoopster jouw maat opnam? En jouw lichaam op plekken aanraakte wat onplezierig voelde?

Je kunt het jouw dochter allemaal besparen door thuis zelf de maat op te meten. 80% van de moeders heeft de maat van de eerste bh van haar dochter fout. En dat is helemaal niet nodig want de juiste bh maat vinden is eenvoudiger dan jij denkt. Het enige dat jij nodig hebt is een meetlint, onze tips en bh maattabel.


Eerste bh een grote stap!

We begrijpen het! De eerste bh van je dochter is een grote stap. Een emotionele mijlpaal in de groei en ontwikkeling van jouw meisje!

Misschien had jij al door dat het tijd was voor haar eerste bh. Of misschien nam je tiener het initiatief om je om hulp te vragen bij het vinden van haar eerste bh. Hoe het ook tot stand kwam, de kans is groot dat een van jullie er nog niet helemaal klaar voor is en het nog wat onwennig voelt. Na het lezen van dit blog voel je je een stuk zekerder en weet je wat je te doen staat bij het meten van de bh maat en het kopen van de eerste bh van je dochter.

Bh maat, welke je ook hebt het is okay!

Voordat je gaat meten, zorg er dan voor dat je dochter begrijpt dat iedereen anders is en zijn eigen unieke vorm heeft. Geen enkele bh maat heeft de voorkeur boven een andere! Het is heel normaal dat borsten met verschillende snelheden groeien. En ook dat borsten ongelijk kunnen groeien waardoor de ene wat groter is dan de andere. Wat er ook uit de meting komt, stel haar gerust en zeg dat dit allemaal volstrekt normaal is!

Vertel haar dat lichamen er in alle soorten en maten zijn, en niet alleen die ze in populaire media ziet. Als je naar een lingeriewinkel gaat, lijkt je dochter misschien helemaal niet op de modellen die je op de displays en advertenties ziet – en dat is helemaal oké! Want ze is wie ze is, laat niets of niemand haar van de wijs brengen!

Bh maat, omvang en cupmaat

De omvang en cupmaat van de bh zeggen niets over de volwassenheid, fitheid, schoonheid of het gewicht. Het zegt alleen iets over welke maat bh beter past bij haar lichaam. Zelfs als je dochter een AA cup heeft kan het zijn dat ze een eerste bh nodig heeft om haar te ondersteunen tijdens de vroege borstgroei. Het helpt echt om het tintelende en trekkende gevoel van de huid extra bescherming en ondersteuning te bieden.

Koop haar eerste bh online!

Als jouw dochter zich zorgen maakt over het kopen van haar eerste bh in een fysieke winkel, dan koop je haar eerste bh toch gewoon online! Ze kan dan lekker in haar eigen kamer passen, om je mening vragen en rustig een beslissing nemen die goed voelt. Wat ze niet past (of mooi vindt), ruil je of stuur je weer retour.

Wanneer je de eerste bh van je dochter hebt besteld, check of deze goed past

Vraag aan je dochter hoe makkelijk (of moeilijk) het is om de bh aan of uit te trekken. Laat haar wat bewegen en rekken met de bh aan en vraag haar hoe dit voelt. Het kan ook handig zijn om een ​​nauwsluitend topje of T-shirt over de bh aan te trekken die ze zou willen kopen. Zo krijgt ze een idee hoeveel ondersteuning deze bh biedt en hoe het onder strakke kleding staat.

Nadat je de eerste bh van je dochter hebt gekocht, check dan regelmatig of deze nog past. Meisjes groeien namelijk snel tijdens de puberteit. Hun lichaamsvorm kan bijna van de ene op de andere dag veranderen! Koop alsjeblieft geen grotere bh zodat je tiener erin kan groeien. Dan kan de bh niet het werk doen die het moet doen.

Bh maat meten

Check onze tips voor het juist opmeten en vinden van de bh maat van je dochter.

Het idee van een eerste bh kopen voor je tiener is misschien wat onwennig. Bedenk dan dat het echt wel een feestje is, want jouw dochter wordt steeds meer vrouw, hoe cool is dat! Shop de eerste bh voor je tiener gezellig online en maak er thuis er een fijn moeder-dochter moment van.

Bh’s zijn er in veel verschillende soorten. Wil je weten welke bh het beste past bij welke ontwikkelingsfase? Lees dan verder voor meer informatie en tips bij het kiezen en kopen van haar eerste bh.

Vergeet je deze blog niet te delen?