Alle blogs,  Ontwikkeling

Eerste bh voor tieners, zo maak je het bespreekbaar!

2 minuten leestijd
eerste bh hoe begin ik erover

Eerste bh voor tieners, een onderwerp waarmee jonge meisjes kunnen worstelen. Hoe begin ik over mijn eerste bh? Denk je dat deze vraag niet bij jouw dochter speelt? Lees dan vooral even door. Het zal je verbazen hoeveel jonge meisjes niet weten hoe en op welk moment ze dit onderwerp het beste bij je kunnen aansnijden. Zo help je haar het bespreekbaar te maken.


Eerste bh voor tieners

Ondanks al jouw goede bedoelingen en het feit dat je aangeeft dat je dochter altijd alles met je kan bespreken, worstelt ze misschien toch met hoe ze deze ‘ackward’ vraag bij jou neer kan leggen. Meiden twijfelen wanneer ze toe zijn aan hun eerste bh. En alhoewel het dragen van een bh niet leeftijdsgebonden is, vragen ze zich toch af op welk moment het normaal is dat ze je ernaar kunnen vragen.

Op het ervaringenforum ‘Hoe zit dat’ lees je dat meiden in de leeftijd vanaf 11 jaar het best nog lastig vinden om hun moeder te vragen naar hun eerste bh. Soms helpt een oudere zus ze uit de brand door het onderwerp aan te snijden. Maar wat als ze de eerste zijn in het gezin en ze het spits moeten afbijten?

Tast af en sta open

Maak het je dochter daarom zo makkelijk mogelijk door er open over te praten en af te tasten of dat ze hier al mee bezig is zonder daarop door te draven. Zeg haar dat ze je altijd van alles kan vragen, ook als ze denkt dat het een rare vraag is. Laat haar weten dat het juist dan belangrijk is om het onderwerp waarmee ze worstelt met je te bespreken. De puberteit en alle veranderingen aan haar lichaam die dat met zich meebrengt, is soms al verwarrend genoeg. Wanneer ze kan rekenen op jouw luisterend oor en support zal ze de weg naar jou makkelijker vinden. Elke jonge vrouw is op een bepaald moment in haar leven toe aan haar eerste bh. Dus ook jouw jongedame en dat is niet iets waarvoor zij zich hoeft te schamen.

Lees de ervaringen van de meiden op dit forum.

Lees ook: Eerste bh voor je tiener of puber: welke kies je?

Vergeet je deze blog niet te delen?