Alle blogs,  Tips

Eerste bh kopen, hoe maak je het gezelliger? 5 tips!

3 minuten leestijd
eerste bh

Een eerste bh kopen met je tiener is een enorme mijlpaal! Tja, wat is je kleine meisje snel groot geworden. Zit ze de ene dag nog lekker met je op schoot te knuffelen… De andere dag hebben jullie het over de lichamelijke veranderingen van je dochter. Voor het ene meisje valt dit wat zwaarder dan voor de andere. Elk meisje reageert hier anders op. Om je een beetje ondersteuning te bieden bij deze belangrijke gebeurtenis in het leven van je tiener dochter volgen hier vijf tips.


Eerste bh kopen: 5 tips!

Tip 1: wees open

Praat zelf over een bh zonder enige gêne! Dit is een fase waar elk pubermeisje doorheen moet, ook die van jou. Door als moeder te laten zien dat er helemaal niets geks is aan het dragen van een bh, maak je het voor haar een stuk makkelijker. Een bh dragen is immers helemaal niets bijzonders toch? En jij weet daar alles van.

Tip 2: ben discreet

Praat niet met jan en alleman over de ontwikkeling die je dochter nu ondergaat, je brengt je dochter er erg mee in verlegenheid. Een gesprek over dit onderwerp met bijvoorbeeld een neefje erbij kan echt niet! En een vader die flauwe grappen maakt over de borstontwikkeling van zijn dochter werkt ook niet echt in het voordeel. Voorkom dat je dochter het gevoel krijgt hierom te worden uitgelachen, zeker niet door iemand van het andere geslacht. Jouw discretie helpt je dochter wat relaxter, door een voor haar best wel verwarrende fase, in haar leven heen.

Tip 3: eerste bh kopen, maak het gezellig

Ga na het shoppen van haar eerste bh nog even gezellig samen wat drinken. Maak er een leuke moeder-dochter date van. En wil jouw dochter nog helemaal niets weten van een winkelbezoekje, kies haar eerste bh’tje dan knus online uit onder het genot van een lekkere kop thee, bijvoorbeeld bij Hunkemöller of de HEMA. En wanneer de gekozen bh binnen is dan maak je er thuis een fijn pasmomentje van.

Tip 4: eerste bh kopen, kies de juiste maat

In de winkel wordt de bh maat door de verkoopster opgemeten. Maar dit kan ook jij heel eenvoudig thuis doen met behulp van een meetlint en een bh maattabel. Lees op onze bh maat pagina hoe je dit doet.

Tip 5: laat haar kiezen

Dring niets aan je dochter op. Ook al heb jij je oog laten vallen op die geweldige, knalrode bh met kant waar jij helemaal weg van bent, kan deze voor je dochter echt not done zijn. Zeker voor een eerste bh. Laat de keuze aan haar. Uiteindelijk gaat het erom dat zij zich er fijn bij voelt!

Vier het!

Mijlpalen moet je vieren! Laat je dochter weten hoe trots je op haar bent en dat je zielsveel van haar houdt. Maak het extra gezellig en vier haar moment met HEMA fototaart(jes) en maak fijne herinneringen voor later.

Lees ook: Eerste bh voor je tiener of puber: welke kies je?

Vergeet je deze blog niet te delen?