Alle blogs,  Ontwikkeling

Eerste bh in de puberteit: kleine meisjes worden groot

2 minuten leestijd
eerste bh puberteit

Een eerste bh in de puberteit is op een bepaald moment een feit. In deze verwarrende levensfase moeten meisjes bevestigd krijgen dat de verandering aan hun lichaam, een natuurlijk proces is waarvoor ze zich absoluut niet hoeven te schamen.


Puberteit

De puberteit is voor veel jonge meisjes een bijzondere en vaak ook emotionele ervaring. Hun lichaam verandert volop. Ze vinden het vaak stom, maar soms ook juist erg interessant. Hoe dan ook, contact met een vertrouwenspersoon is op dit punt van hun leven enorm waardevol! Een luisterend oor van een moeder die hen liefdevol bijstaat en waarbij ze hun gevoelens en onzekerheden kunnen uiten, is superbelangrijk op de weg naar ‘ het vrouw’ zijn. Meisjes moeten bevestigd krijgen dat de puberteit, en de verandering aan hun lichaam, een natuurlijk proces is waarvoor ze zich absoluut niet hoeven te schamen.

Borstgroei is niet leeftijdsgebonden

Als een jong meisje in haar puberteit komt, merkt ze dat haar borsten groeien. Op welk moment dat gebeurd, kan voor ieder meisje anders zijn. Het is niet gebonden aan een leeftijd! Soms krijgt een meisje vrij snel borsten en voor andere meisjes groeien ze een beetje en krijgen ze later in hun tienerjaren een groeispurt. Maar of ze nu vroeg of laat zijn, een geweldige ondersteuning helpt meiden van alle leeftijden door deze verwarrende periode heen.

Meten is weten

Wanneer de borsten van je dochter beginnen te groeien, is het tijd om uit te kijken naar een bh, een eerste bh in de puberteit is dan een feit. Het lijkt misschien wat vreemd, vooral als haar borsten nog maar klein zijn, maar dit is echt belangrijk! Het zijn niet alleen grote borsten die de juiste ondersteuning nodig hebben – alle borsten hebben dat! Breng daarom een bezoekje aan een winkel of meet zelf de maat op.

Het is even wennen, maar als je samen met je dochter een goede eerste bh gevonden hebt die echt goed past, dan zou ze er niets van moeten merken.

Lees ook: Eerste bh voor je tiener of puber: welke kies je?

Vergeet je deze blog niet te delen?