Alle blogs,  Ontwikkeling

Eerste bh in de puberteit kleine meisjes worden groot

4 minuten leestijd
eerste bh puberteit

Een eerste bh in de puberteit is op een bepaald moment een feit. In deze verwarrende levensfase moeten meisjes bevestigd krijgen dat de verandering aan hun lichaam, een natuurlijk proces is waarvoor ze zich absoluut niet hoeven te schamen.


Eerste bh in de puberteit

De puberteit is voor veel jonge meisjes een bijzondere en vaak ook emotionele ervaring. Hun lichaam verandert volop. Ze vinden het vaak stom, maar soms ook juist erg interessant. Hoe dan ook, contact met een vertrouwenspersoon is op dit punt van hun leven enorm waardevol! Een luisterend oor van een moeder of vader die hen liefdevol bijstaat en waarbij ze hun gevoelens en onzekerheden kunnen uiten, is superbelangrijk op de weg naar ‘ het vrouw’ zijn. Meisjes moeten bevestigd krijgen dat de puberteit, en de verandering aan hun lichaam een natuurlijk proces is waarvoor ze zich absoluut niet hoeven te schamen. Dit maakt de stap naar een eerste bh in de puberteit een stuk makkelijker.

Van puber meisje naar zelfverzekerde vrouw, 5 tips!

Jonge meisjes opvoeden tot volwassen, onafhankelijke vrouwen is een proces. Open communicatie en een veilige omgeving zijn daarbij van essentieel belang. We geven je vijf tips om het zelfvertrouwen van je puber te vergroten, zodat ze kan zich kan ontwikkelen tot een zelfverzekerde vrouw.

1. Moedig haar aan trouw te blijven aan haar overtuigingen. Een zelfverzekerde vrouw is iemand die zich comfortabel genoeg voelt om haar mening te uiten en die opkomt voor haar overtuigingen. Leer haar assertief, eerlijk en direct te zijn in het uiten van haar mening.

2. Help haar een gevoel van onafhankelijkheid te ontwikkelen. Zo vaak missen puber meisjes het vertrouwen om risico’s te nemen en nieuwe dingen te proberen. Ondersteun haar om onafhankelijk te zijn en haar eigen leven in handen te nemen. Moedig haar aan om verschillende activiteiten uit te proberen of een leidende rol op zich te nemen.

3. Ondersteun haar creativiteit en nieuwsgierigheid. Creativiteit helpt zowel zelfexpressie als zelfvertrouwen te bevorderen. Geef haar de vrijheid en ruimte om haar interesses te verkennen.

4. Moedig haar aan om risico’s te nemen en doelen te stellen. Risico’s nemen kan het zelfvertrouwen vergroten, het laat zien dat jouw puber dochter de mogelijkheid heeft haar eigen toekomst vorm te geven. Stel samen kleine en haalbare doelen, zodat ze kan oefenen met het nemen van risico’s.

5. Last but not least is het belangrijk om je dochter te laten weten dat ze gewaardeerd wordt om wie ze is. Geef haar complimenten, streef niet naar perfectie en toon haar jouw onvoorwaardelijke liefde en steun.

Door een veilige en bemoedigende omgeving te creëren, zal ze leren van zichzelf te houden en de moed hebben om alles aan te pakken wat het leven op haar pad brengt. Trots en zelfverzekerd zal ze haar eerste bh gaan dragen.

Eerste bh in de puberteit is niet leeftijdsgebonden

De eerste bh in de puberteit is in aantocht als je dochter merkt dat haar borsten groeien. Op welk moment dat gebeurd, kan voor ieder meisje anders zijn. Het is niet gebonden aan een leeftijd! Soms krijgt een meisje vrij snel borsten en voor andere meisjes groeien ze een beetje en krijgen ze later in hun tienerjaren een groeispurt. Maar of ze nu vroeg of laat zijn, een geweldige ondersteuning helpt meiden van alle leeftijden door deze verwarrende periode heen.

Meten is weten

Wanneer de borsten van je dochter beginnen te groeien, is het tijd om uit te kijken naar een bh, een eerste bh in de puberteit is dan een feit. Het lijkt misschien wat vreemd, vooral als haar borsten nog maar klein zijn, maar dit is echt belangrijk! Het zijn niet alleen grote borsten die de juiste ondersteuning nodig hebben – alle borsten hebben dat! Breng daarom een bezoekje aan een winkel of meet zelf de maat op.

Het is even wennen, maar als je samen met je dochter een goede eerste bh gevonden hebt die echt goed past, dan zou ze er niets van moeten merken.

Lees ook: Eerste bh voor je tiener of puber: welke kies je?

Vergeet je deze blog niet te delen?