Alle blogs,  Praktische informatie,  Tips

Cup A en cup AA, wat je moet weten!

4 minuten leestijd
cup a en cup aa

Cup A en cup AA, de kleinste bh cupmaten die er zijn. En ze zijn de minst besproken cupmaten binnen de wereld van de lingerie. Er zijn maar weinig bh merken die hun assortiment beginnen met een cup A of AA. Waarom dit zo is, vertellen we je in deze blog. En alhoewel er maar weinig bh merken starten met cupmaat A of AA, wij hebben een aantal mooie bh’s voor je geselecteerd die je heel eenvoudig online shopt!


Cup A en AA zijn moeilijker te ontwerpen

De reden voor het ontbreken van cup A of AA in de collecties van bh merken is dat ze, net als DD+, moeilijker te ontwerpen zijn. Als je gewoon een cup A of cupmaat B neemt en deze kleiner maakt, past deze misschien niet goed. De bh bandjes kunnen dan op de verkeerde plaats terechtkomen, de bh beugels kunnen de verkeerde lengte hebben, of de cupstijl die goed werkt voor cup B en C is misschien gewoon te diep waardoor de bh gaat gapen.

Cup A en AA, minimale verschillen

Onder een cup A wordt het meten van de bh maat steeds nauwkeuriger. Gewoonlijk gaat de cupmaat met intervallen van 2 cm omhoog, waarbij een verschil van 2 cm tussen de onderbuste en bovenbuste maten een cup A is, een verschil van 4 cm een cup B, enzovoort. Als je echter de andere kant op gaat, zou die methode een verschil van 0 cm maken bij een AA cup. En dat klopt niet want er is weldegelijk een verschil tussen cupmaat A en AA.

Het verschil tussen een cup AA en A wordt meestal bepaald door de helft van het verschil tussen een cup A en een cup B. Omdat hierdoor het verschil tussen de cupmaten steeds kleiner wordt, kan dat het meten van een AA cupmaat lastiger maken. Bij de meting van een cup A of AA is het daarom nog belangrijker dat je het meetlint niet scheefhoudt en niet inademt op het moment van meten.

Omdat de verschillen tussen de cups zo minimaal zijn, vinden bh merken het vaak niet rendabel genoeg om kleinere cupmaten te maken. Als gevolg hiervan zijn ze dan ook lastiger te vinden.

cupmaat a en cup aa kleine borsten

Kleinere cupmaat nodig? Je bent echt niet de enige!

Zijn je borsten wat kleiner? Dan zijn er gelukkig ook kleine(re) cupmaten. Het zijn zeker niet alleen maar jonge meiden die op zoek zijn naar hun eerste bh die een kleinere cupmaat nodig hebben. Ook veel volwassen vrouwen dragen een bh met cupmaat B, A of zelfs AA. Van cupmaat A wordt meestal gedacht dat dit de kleinste cupmaat is. Maar cup A is niet de kleinste cupmaat, er zijn ook bh’s in AA cup te koop. Gelukkig zijn er bh merken die beide cupmaten in het assortiment hebben zodat ook vrouwen met kleinere borsten mooie en goed passende lingerie kunnen dragen.

Een bh shoppen in cup A of AA? We maken je het makkelijk met deze koop tips!

Ben je op zoek naar een bh in een kleinere cupmaat? We hebben een aantal super mooie bh’s in de cupmaten A en AA voor je geselecteerd. Je koopt ze heel gemakkelijk online! Geen gedoe met stad en land aflopen voor je bh maat en het wachten op een (vaak veel te klein en zweterig) pashokje. Pas alles lekker op je gemakje thuis en houd wat (bij) je past en ruil of retourneer wat niet goed is. Super handig toch?

Cup a bh Mey

Bh verlengstuk ideaal bij een borstomvang van minstens 80 cm

Een bh verlengstuk is de ideale oplossing voor vrouwen met een cup AA of cup A maar een borstomvang hebben van minstens 80. Als het lastig is om een passende bh te vinden dan wordt dat probleem in 1 keer opgelost met een bh verlengstuk. Je koopt dan bh’s die je leuk vindt zonder beperkt te worden in je keuze van bijvoorbeeld maat 80AA of 80A. Een echte aanrader dus!

We wensen je veel plezier en succes met je (online) zoektocht naar de best passende bh. Wil je meer weten over welke bh het beste aansluit bij de ontwikkelingsfase van tiener meisjes, lees dan alle tips en weetjes in ons blog Eerste bh: welke kies je?

Vergeet je deze blog niet te delen?