Alle blogs,  Praktische informatie

Bh zonder beugels als je dochter een nikkel allergie heeft

2 minuten leestijd
eerste bh zonder beugels nikkel allergie

Een bh zonder beugels is ideaal als je dochter allergisch is voor nikkel. Wanneer je puberdochter in contact komt met nikkel dan kan ze eczeem onder haar borsten krijgen of kan eczeem juist verergeren. Wanneer je lieve dochter allergisch is voor nikkel dan is het belangrijk dat haar huid zo min mogelijk met nikkel in contact komt.


Wat is nikkel?

Nikkel is een metaal dat in kleine hoeveelheden in de aardbodem voorkomt. Nikkel wordt gebruikt om staal en andere metalen harder te maken.

Nikkel komt o.a. voor in: metalen sieraden, horloges, spijkerbroekknopen, schoen- en riemgespen en ritssluitingen, metalen brilmonturen maar ook in metalen bh sluitingen en bh beugels!

Wat zijn de klachten?

Als je huid in contact komt met nikkel, krijg je rode plekken op je huid die jeuken of zorgen voor een brandend gevoel. Soms zijn er ook blaasjes te zien, of worden de plekken nat. Vaak komen er op de eczeemplekken tijdelijk schilfertjes.

Komt dit je bekend voor en zie je rode plekken onder de borsten van je tienerdochter? Dan is ze zeer waarschijnlijk allergisch voor de beugels in haar bh. En ja, ook dwars door de stof die eromheen zit. Tijd dus voor een bh zonder beugels!

Heb je voldoende steun zonder beugels in je bh?

Jazeker! De tijd dat bh’s zonder beugels geen stevigheid geven en saai zijn, is al lang verleden tijd. Bh’s zonder beugels zijn gemaakt van stevig materiaal en bieden net zoveel steun als bh’s met beugels. De steun komt met name vanuit de onderband van de bh. Ook als je een grotere cupmaat hebt, kun je een bh zonder beugels dragen.

Ben je op zoek naar een starters bh voor je tiener? De mooiste eerste bh’s vind je bij Ten Cate.

Toch liever beugels? Vervang deze dan door kunststof bh beugels.

Wil je meer weten over welke bh het beste is voor jouw dochter in welke fase? Lees dan ons blog.

Vergeet je deze blog niet te delen?