Alle blogs,  Praktische informatie

Bh langer mooi houden met deze 3 tips!

4 minuten leestijd
bh langer mooi

Je bh langer mooi houden? Stop ‘m dan niet in de wasmachine of de droger, tenminste niet als je hem zo lang mogelijk in goede conditie wilt houden. Met de nodige tips en tricks zorg je goed voor je bh’s en laat je deze er zo lang mogelijk als nieuw uitzien.


Hoe lang blijft een bh mooi?

Dit lijkt een makkelijke vraag, maar het antwoord erop is niet zo voor de hand liggend. De levensduur van een bh is afhankelijk van diverse factoren. Als je een bh regelmatig afwisselt dan zul je er veel langer plezier van hebben. Daarnaast speelt de kwaliteit en de verzorging van je bh ook een belangrijke rol. Een bh kan daardoor 6 maanden tot 2 jaar (of langer) meegaan.

3 tips om je bh langer mooi te houden

1. Wissel je bh af

Als je meerdere bh’s hebt, kun je afwisselen en verleng je de levensduur van je bh. Zo geef je je bh de kans om te ‘rusten’ zodat het textiel kan herstellen. Dit is nog belangrijker voor bh’s die elastaan ​​bevatten.

Elastaan in een bh voorkomt dat de bh zijn vorm verliest. Maar als je dezelfde bh dag na dag draagt, dan zal dat ten koste gaan van de vorm. Elastaan moet de kans krijgen om een paar dagen samen te trekken. Een nachtje tussendoor is niet genoeg. Je weet of je bh is uitgerekt als hij te groot aanvoelt, zelfs als je hem hebt vastgemaakt met de binnenste haak- en oogsluiting.

Zorg bij het kopen van een bh er dan ook altijd voor dat deze alleen op de laatste haak- en oogsluiting past. Omdat het elastaan ​​na verloop van tijd slijt, kun je hem dan nog altijd goed sluiten met de strakkere haaksluiting. Zo haal je het meeste uit je bh.

2. Bh houd je langer mooi door ‘m correct op te bergen

Wanneer je je bh’s op de juiste manier opbergt, verleng je de levensduur. Gooi ze niet als een paar opgerolde sokken in de la, dat komt je bh echt niet ten goede!

Maak je bh aan de achterkant vast en doe de bandjes naar beneden. Leg ze op het platte oppervlak van je ondergoedlade of -kast en leg ze op elkaar, allemaal in dezelfde richting. Dit is vooral belangrijk als je de voorkeur geeft aan voorgevormde cups in je bh. Met een speciale kast organizer zorg je voor extra opbergplezier.

3. Was je bh op de juiste manier

Je hoeft je bh echt niet na elke keer dragen te wassen. Je bh slijt hierdoor sneller dan nodig. Een vuistregel is om je bh na elke 2 tot 3 keer dragen te wassen. Een bh met een siliconenrand, zoals een strapless bh, is hierop een uitzondering omdat zweet het siliconenmateriaal na verloop van tijd kan aantasten.

Volg altijd het advies op het wasetiket en stop bh’s met een beugel liever niet in de wasmachine. Over het algemeen kunnen alleen bralettes en bh’s zonder beugel in de machine worden gewassen. Maak de achterkant van je bh vast om mogelijke beschadigingen te voorkomen en stop ze altijd in een waszakje die je ook prima kunt gebruiken voor je panty’s. Omdat bh’s zo delicaat zijn, raden we je aan om ze liever met de hand te wassen.

Vul je gootsteen of een emmer met lauw water. Gebruik geen heet water want dat kan de elasticiteit van je bh aantasten. Voeg een wasmiddel naar keuze toe, maar gebruik een product dat speciaal gemaakt is voor gebruik op delicate artikelen (fijnwasmiddel).

Laat je bh maximaal een uur in het water weken. Als je voelt dat je bh voldoende doorweekt is, spoel dan de overtollige vloeistof er voorzichtig uit. Wring je bh niet uit en rek ‘m niet uit! Dep je bh droog en vorm indien nodig voorgevormde cups. Hang tenslotte je bh uit om te drogen. Stop ‘m nooit in een wasdroger!

Je zult het zien, met deze tips heb je langer plezier van je bh’s.

Wist je dat 75% van alle vrouwen de verkeerde bh draagt? En wil jij dit voortaan voorkomen? We leggen uit hoe jij, vanuit je luie stoel, voortaan de best passende bh koopt passend bij jouw lichaam en stijl. Lees ons blog: Bh kopen, 75% van de vrouwen draagt de verkeerde bh.

Vergeet je deze blog niet te delen?