Alle blogs,  Praktische informatie,  Tips

Bh kopen, 75% van de vrouwen draagt een verkeerde bh

3 minuten leestijd
bh kopen
bh kopen

Een bh kopen is nog niet zo eenvoudig als je denkt. Wist je dat 75% van de vrouwen een verkeerde bh draagt? Zeg eens eerlijk als jij op zoek gaat naar een nieuwe bh, laat je je dan puur verleiden door het uiterlijk van een bh? Of koop je ook verstandig? Elke vrouw is anders en dat geldt ook voor haar lichaam. Met onderstaande tips koop je voortaan, vanuit je luie stoel, alleen nog maar een goed passende bh die er goed uitziet en ook nog eens heel goed (bij je) past!


Een bh kopen, meet altijd eerst je bh maat op

Wist je dat je tijdens je leven minstens zes keer van bh maat verandert? Voornamelijk veroorzaakt door gewichtstoename of -verlies, hormonen, zwangerschap en/of borstvoeding. Meet daarom altijd je bh maat op voordat je een nieuwe bh koopt. Opmeten is heel eenvoudig thuis te doen via de bh maat calculator. Het kopen van een goed passende bh is niet alleen van invloed op de gezondheid van je borsten maar zorgt er ook voor dat je figuur op magische wijze verandert en je er goed uit ziet in je favoriete outfits.

Een goed passende bh band is essentieel

De band van je bh zorgt voor de meeste ondersteuning. Als de bh band te groot voor je is, zal hij nooit functioneel zijn. Let bij het kopen van een nieuwe bh daarom altijd op de juiste omvangsmaat (het cijfer in je bh maat). De beste manier om te controleren of je bh band goed past, is door twee vingers goed tussen de rug en je band te passen. Dit zal in het begin strak aanvoelen, maar je moet bh’s ook ‘indragen’. Als je merkt dat de band op je rug omhoog kruipt dan is de omvangsmaat te groot voor je. De band is niet strak genoeg om op dezelfde plek te blijven zitten.

Schouderbandjes mogen niet snijden

Bh bandjes mogen niet snijden, comfort is het allerbelangrijkste. Als je bh bandjes snijden in je schouders dan draag je misschien een te grote omvangsmaat en moeten je schouderbandjes al het werk doen.

De juiste bh cup voor je borsten

Je borsten moeten helemaal in de cups passen, het is de bedoeling dat deze goed aansluiten. Als je borsten boven de cups uitkomen dan zijn je cups te klein. Als de bh band goed zit dan heb je een grotere cup maat nodig. Wanneer de cups van je borst afstaan of als je een plooi in je cup krijgt dan zijn deze waarschijnlijk te groot. Probeer dan een kleinere cup. En als je bh band ook niet goed zit dan kan een kleinere omvangsmaat ook helpen.

Bh kopen passend bij jouw lichaam, jouw stijl

Elke vrouw is anders en dat geldt ook voor haar lichaam. Houd bij het kopen van een nieuwe bh daarom rekening met de grootte en stand van je borsten. Deze stijlgids helpt je kiezen bij de vorm en stijl die het beste bij jou past.

Wil je meer weten hoe je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw bh’s? Lees dan: bh langer mooi houden met deze 3 tips!

Heb je een tiener dochter die (bijna) toe is aan haar eerste bh? Lees dan meer over beginnende borstgroei of informatie en tips bij het kiezen en kopen van haar eerste bh.

Vergeet je deze blog niet te delen?